Nakit kroz istoriju

Da li znate da se nakit vekovima unazad pravio od kostiju, zuba, slonovace, skoljki, i kamena? Nasi preci su se dovijali na razne nacine kako bi sebe okitili i time istakli svoj status, ali su ga koristili i kao amajlije ne bi li se zastitili od zlih sila i drugih stetnih uticaja po tadasnjem verovanju.

Za bogate ljude nakit je bio toliko bitan da su cak sa njim bili sahranjiivani. To je bio simbol prestiza i moci koje su za zivota uzivali. Narocito u starom Egiptu. Oni su uzivali noseci nakit, nekada cak i preterivali u luksuzu. Omiljen metal im je bio srebro a kasnije kako je kultura nosenja nakita rasla, zlato je bilo nezaobilazan metal u njihovoj “modi”. Cak su i kucni elementi bili napravljeni od zlata.

Danas, nakit je nezaobilazan detalj kod svih dama, bilo da se radi o sitnim komadima bilo da je rec o malo pompeznijim, svako po svom ukusu i senzibilitetu bira ono sa cim ce se osecati udobno, privlacno, elegantno. Nakit se daruje, i prima se na dar, nema lepseg poklona od nakita. To je tradicija koja nikad nece prestati.

Vas Black Swan Jewels.